broken Vibro on Fender Vibro Champ question

Bandmaster, Bassman, Champ, Concert, Deluxe, Harvard, Princeton, Pro, Super, Tremolux, Twin, Vibrasonic, Vibrolux, Vibroverb and others

broken Vibro on Fender Vibro Champ question

Postby Alan on Fri Dec 06, 2002 10:58 pm

hey everyone, i'm a new fender owner! just picked up a silverface vibro champ for $25!

nice shape, but the vibro does not work and the pots are a bit scratchy, nothin a little love can't fix.

anyone have any ideas right off the bat as to why the vibro won't work on these? Mine doesn't work right now...not sure if there is a "typical" issue with these or not...even if it's as simple as replacing a 12ax7 that is in there (2 telefunkens right now, probably originals).

Thank!
i luv amps, autocross, and road racing
Alan
Page
 
Posts: 466
Joined: Mon May 20, 2002 7:01 am
Location: Was SF, now Boston

Re: broken Vibro on Fender Vibro Champ question

Postby Demo on Sat Dec 07, 2002 2:30 pm

Get a black Magic Marker and black out the "Vibro" in front of "Champ." Vibro Champ, loaded with Telefunkens for $25? Get outta here!

(nice score)
I'm not from this planet.
Demo
Squire
 
Posts: 957
Joined: Fri Jul 20, 2001 7:01 am
Location: Reno

Re: broken Vibro on Fender Vibro Champ question

Postby Alan on Sun Dec 08, 2002 6:44 am

thanks Amperex!@

I took it apart and someone snipped one of the wires to the pots, so i'm investigating further, just need to pic up the schematic and figure it out.

turns out this is a 1967 vibro champ in absolutely gorgeous shape....very satisfied with this one!
i luv amps, autocross, and road racing
Alan
Page
 
Posts: 466
Joined: Mon May 20, 2002 7:01 am
Location: Was SF, now Boston


Return to Fender

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests